Anders Melander Una furtiva lagrima

by lyrik

Den stockholmsfödde kompositören och Anders Melander har gett sig på att sjunga på italienska. Hans egen musik är mestadels på svenska och en del på engelska. Den här melodin är komponerad av F. Romani och det är Anders själv som sjunger. Till skillnad från mycket av hans övriga musik som han komponerar själv.

Filmmusikern Melander

Genom åren har Melander skrivit musiken till flera filmer och serier som gått på TV. Bland andra finns Tsatsiki – vänner för alltid från 2001 med i repertoaren samt Ebba och Didrik från 1990. Det är i den serien vi hör Anders Melander Una furtiva lagrima som alltså sjunger på italienska.

Anders Melander är en låtskrivare i det dolda, han har komponerat och skrivit väldigt mycket musik i många olika genrer. Allt från filmmusik till Vikingarna.

Una furtiva lagrima möter Ebba och Didrik

Melodin är en del ur operan L’elisir d’amore skriven av Gaetano Donezetti. Den framförs när huvudkaraktären Nemorino när han tror att kärlekselixiret han köpt fungerar på Adina, kvinnan han älskar.

Fastän att operan hade sin urpremiär i mitten av 1800-talet är den relevant ännu. Det är en kärlekshistoria precis som TV-serien Ebba och Didrik. Nu är de två syskon och hittar kärleken på varsitt håll.

Relaterade inlägg