Bakning med Ferrero Rocher

by lyrik
Bakning med Ferrero Rocher

Har du köpt ett storpack Ferrero Rocher på ICA häromdagen och vet inte hur du ska använda de återstående godiset? Eller har du en älskad person som avgudar denna smaskiga choklad?

Ingen fara, du kan baka något läckert!

Några snabba fakta:

Vad det ärChokladbollar med hasselnötter
Tillverkas avFerrero SpA
UrsprungslandItalien
Etablerat1946

Om Ferrero Rocher

Ferrero Rocher är en chokladgodis som tillverkas av den italienska chokladtillverkaren Ferrero SpA. Pralinerna består av en hel rostad hasselnöt som är innesluten i ett tunt våffelskal som fylls med hasselnötskräm. Krämen innehåller vegetabilisk olja och täcks av mjölkchoklad och hackade hasselnötter. Varje pralin innehåller 73 kalorier och de är individuellt förpackade i ett guldfärgat omslag.

De ingredienser som finns i chokladen är:

  • Mandelmjöl
  • Vaniljproteinpulver
  • Dadlar
  • Mörk choklad
  • Kakaopulver
  • Hasselnötter
  • Kokosnöt
  • Chiafrön

Recept: Ferrero Rocher-kakor

Ferrero Rocher chokladkakor är gjorda med fullkornsmjöl och är äggfria. Den här Ferrero Rocher-desserten är härligt krispig och tuggig. Kakorna är beroendeframkallande och läckra och passar bra som present och vid festliga tillfällen. Dessutom är de så enkla att göra och så mycket roligare än cupcakes.

Vad du behöver

  • 12 bollar Ferrero Rocher-choklad
  • 2 koppar fullkornsmjöl eller vanligt mjöl
  • 1 tesked majsstärkelse eller rismjöl
  • 1 tesked bakpulver
  • ½ tesked salt
  • ¾ kopp olja
  • ¾ kopp socker
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • ¼ kopp mjölk (valfritt)

Så här bakar du kakorna

Sikta och tillsätt mjöl, majsstärkelse, bakpulver och salt i en blandningsskål.

I en annan skål, blanda socker och olja tills sockret löses upp. Tillsätt vaniljextrakt och blanda tills det är jämnt. Tillsätt nu mjölblandningen till detta i tre delar och rör om ordentligt tills det är jämnt blandat efter varje tillsats.

Krossa Ferrero Rocher choklad i en kvarn. Du kan även hacka dem för hand. Tillsätt detta till blandningsskålen. Blanda och tillsätt lite mjölk om det behövs för att få önskad kakdegskonsistens.

Förvärm ugnen till 200 grader. Placera matskedsstora bollar av degen jämnt fördelade på det förberedda bakplåtspappret. Du behöver inte platta till dem. De kommer att sprida sig. Grädda i 15-20 minuter. När kakorna är färdiga ska de ha spridit sig lite och kanterna ska bli gyllenbruna.

Recept: Ferrero Roche cheesecake – utan bakning

Detta No Bake Ferrero Rocher Cheesecake Recipe är enkelt och läckert. Du gör den med smält choklad och färskost på en kexbotten. Det här receptet är en efterrätt som du bara måste prova.

Vad du behöver

Till basen:

  • 200 g Digestivekakor
  • 100 g smält smör

För ostkaksblandningen:

  • 500 ml vispgrädde
  • 500 g färskost
  • 75 g florsocker
  • 300 g mjölkchoklad
  • 250 g Ferrero Rocher

För dekoration:

  • 12 Ferrero Rocher
  • 100 g mjölkchoklad

Så här gör du denna Ferrero Rocher tårta

För att göra Ferrero Rocher cheesecake gör du en enkel kexbotten med krossade digestives och toppar sedan med en härligt lätt och krämig fyllning. Vispad grädde, florsocker och färskost med smält choklad. Blanda i hackade Ferrero Rocher, sätt ihop allt och låt det stelna.

När cheesecaken är fast, ringla över mörk choklad, mer grädde och Ferrero Rocher. Så enkelt och smaskigt.

Recept: Brownies med Ferrero Rocher

Dessa rika och kladdiga chokladbrownies är fyllda med Ferrero Rocher-choklad och toppade med Nutella.

Vad du behöver

  • Ferrero Rocher: Du kan dock använda nästan vilken choklad som helst om du inte har en ask Ferrero Rocher. Prova Lindt-kulor eller till och med Snickers-stänger som du skär i bitar.
  • Vanilj och salt: Båda används för att ge en djup smak.
  • Nutella: Du kan använda vilket choklad- eller hasselnöt-spread som helst eller till och med byta ut det mot jordnötssmör.
  • Kakao: Jag använder holländsk processad kakao. Den är rik, mörk och har en mjukare smak än vanlig kakao, men du kan byta ut den mot vanlig kakao i det här receptet.
  • Choklad: Använd choklad med minst 50 % kakao. Mjölkchoklad gör browniesarna för söta.

Så här bakar du brownies

Förvärm ugnen till 180 grader. Smörj och klä en fyrkantig bakform med bakplåtspapper.

Lägg smöret och chokladen i en värmesäker skål och värm i mikrovågsugn i 30 sekunder i taget. Rör om mellan varje tills de smält och är mjuka. Ställ åt sidan.

Blanda socker och ägg i en stor skål. Vispa med en ballongvisp tills det är blandat och jämnt.

Tillsätt den smälta chokladen och smöret samt vaniljen och vispa igenom. Tillsätt mjöl, kakao och salt och vispa tills det är jämnt blandat. Häll i den förberedda formen och tryck sedan ner Ferrero Rochers i smeten.

Värm Nutella i 30 sekunder i mikrovågsugnen och häll den sedan över brownie-smeten. Grädda i cirka 40-45 minuter.

Relaterade inlägg