Har Niklas Strömstedt barn?

by lyrik
music

Niklas Strömstedt har ägnat sitt liv åt musiken. Hur är det med hans barn? Har ens Niklas Strömstedt barn? Jo, det har han och dessa barn är också på något sätt inne i konstnärsvärlden, som musiker eller som designer. Är det en slump?

En del saker hos oss kommer från våra föräldrar, det sitter i våra gener. Vår längd, vår hårfärg, en del av vår intelligens, en del psykiska och fysiska sjukdomar och mycket mer. Andra saker lär vi oss genom vår uppväxt, av våra erfarenheter. 

Om musikalitet är ärftligt eller en fråga om uppväxt har inte forskarna något klart svar på. Det verkar som att det handlar om lite av båda. Hur mycket av Niklas Strömstedt musiktalang har då gått vidare till hans barn? Ganska mycket verkar det som. Av Niklas Strömstedt tre barn sysslar två med musik och en med grafisk design. Ibland faller inte äpplena långt ifrån trädet!

Med vem har Niklas Strömstedt barn?

Niklas Strömstedt slog igenom på 1990-talet. Tidigt blev han populär som en medlem i gruppen GES tillsammans med Anders Glenmark och Orup. Sedan dess har Strömstedt skrivit massor av hits och det är nog få som har missat slagdängor som När “Vi Gräver Guld i USA”, eller stämningsmusik som “Inga Änglar Gråter”. Niklas Strömstedt är idag 63 år gammal och har tre barn från två olika förhållanden: 

Med Efva Attling:

  • Simon Strömstedt
  • Adam Strömstedt

Med Agneta Sjödin:

  • Maja Strömstedt

När fick Niklas Strömstedt barn?

Niklas Strömstedt fick sina barn Adam och Simon tillsammans med Efva Attling 1987 och 1991. Dottern Maja föddes 1998, i Niklas senare förhållande med Agneta Sjödin. Nu kan du själv räkna ut hur gamla de är idag, eller hur?

Simon Strömstedt

Simon och Adam Strömstedt är Niklas och Efvas gemensamma barn. Simon och har precis som sin pappa gjort en musikalisk karriär. Han säger själv att han började lira gitarr och piano tidigt efter att ha blivit inspirerad av den musikvärld som hans pappa levde i. Simon skrev sina första låtar redan som tolvåring. Då var det kanske mest på skoj, men nu har det blivit mer än så. 

Simon har skrivit låtar till stora artister som Måns Zelmerlöw och Otto Knows. Han har blivit nominerad som Årets genombrott och en del av hans låtar har nått stor publik, som till exempel “Fire In the Rain”, som framfördes i pausen på Eurovision 2016. Den anspråkslösa hobbyn som ung tonåring blev en succé.

Adam Strömsted

Adam är 4 år äldre än sin lillebror Simon. Han är det enda av Niklas Strömstedts barn som har valt att inte satsa på musik, men han har ändå ett konstnärligt yrke, som grafisk designer. Adam har flyttat till Australien där han bor med sin familj. Det är långt borta, och Niklas Strömstedt har flera gånger uttryckt en sorg över att hans son bor så långt borta. 

Så länge elaka pandemier inte sätter stopp får man hoppas att hela familjen kan samlas kring midsommarstången och julbordet. Australien är trots allt bara drygt 20 timmar bort med flyg. Det går snabbare än att köra igenom Sverige med bil!

Maja Strömstedt

Maja Strömsted är Niklas Strömstedt och Agneta Sjödins gemensamma barn. Maja är den yngsta i Niklas barnaskara. Maja har på många sätt fötts rakt in i Stockholms kändiselit, och hennes pappas musicerande har såklart påverkat henne. Hon säger dock själv att hon aldrig känt en press att jobba med musik, allt kom naturligt och på egen hand. 

Maja har släppt flera framgångsrika singlar, som låtskrivare ligger hon bakom Anton Ewalds “New Religion” i melodifestivalen 2021, och nu kommer det snart ännu fler singlar. Maja Strömstedt skriver låtar, spelar in låtar och framför gärna sina låtar själv på scenen. Det gör henne lik sin pappa, en artist ut i fingerspetsarna. 

Maja Strömstedt är ung och har precis fått upp farten i musikbranschen. Frågan är var hon är på väg, vart hon vill. Det blir spännande att följa.

Har Jenny och Niklas Strömstedt barn ihop?

Idag är Niklas Strömstedt gift med Jenny Strömstedt. De har inga gemensamma barn tillsammans, men Jenny har barnen Vanna, Kitty och Mika Östergren från ett tidigare förhållande. Många barn blir det tillsammans och man kan gissa att det kan bli trångt på familjemiddagar hemma hos Niklas och Jenny om hela tjocka släkten ska träffas.

Niklas Strömsteds barn – konsten att slå sig fri!

Nu har du svar på frågan “har Niklas Strömstedt barn?”. Men hur är det att vara hans barn egentligen? Man tänker lätt att det är drömmen att växa upp i en kändisfamilj med pengar och berömmelse. Allt är väl serverat på silverfat och man kan bli precis vad man vill och hur man vill. Eller?

Det är nog inte så enkelt som det låter. I en familj där man har en så framgångsrik pappa som Niklas Strömstedt kan det vara svårt att slå sig fram som egen musiker. Man jämförs ju alltid med sin pappa. Det är mycket att leva upp till. Har man dessutom en superkändis som Efva Attling eller Agneta Sjödin som mamma får man ju två omöjliga kändisar att jämföras med. 

Det är egentligen otroligt att både Simon och Maja Strömstedt trots denna press har hittat sina egna musikkarriärer. Det verkar faktiskt som att de inte är så brydda av att jämföras med föräldrarna. Frågan är väl om det beror på föräldrarnas uppfostran. Niklas Strömstedt har flera gånger beklagat sig över att han varit en dålig pappa till sina barn, men det tycker nog alla pappor från och till. 

Barnen Strömstedt verkar faktiskt ha fått frihet och självförtroende att välja precis vilken väg som helst som de vill testa. Att det sedan blev musik för två av tre barn, tja, kanske ligger det i generna i alla fall?

Relaterade inlägg