Patrik Arves trippla profil – Teddybears, discgolf och På spåret

by lyrik

Patrik Arve är en av musikbranschens allra mest igenkännliga profiler. I alla fall för de med koll på svensk musik à la tidigt 2000-tal. Därmed inte sagt att rockikonen lagt ned! Han har till och med siktats i folkliga TV-programmet På spåret. Och finns naturligtvis även på Instagram

Vem?Patrik Arve är en svensk musiker, producent, låtskrivare och artist.
Var?Patrik Arve är född i Bromma, och där bor han även i dag.
Vilken fru?Patrik Arve är gift med Nina-Marie Skarpsvärd Arve.
Vilket band?Patrik Arve är medlem i band som Teddybears STHLM och Swedish Tiger Sound.

Patrik Arve och Teddybears alla skivor

Allra mest känd är Arve för sina bedrifter tillsammans med bandet Teddybears, även känt som Teddybears STHLM. De har varit mycket tongivande (i dubbel bemärkelse) på den svenska musikscenen, och gjort sig kända för svängiga låtar och spektakulära scenschower. Om du råkat passera en festivalscen där det springer runt personer med stora björnhuvuden på sig, är det sannolikt Teddybears du sett. Såvida inte något annat band har snott deras grej. 

För dig som vill lyssna in dig på Teddybears kan du göra det the old fashioned way genom att sätta på alla deras plattor från början till slut. Teddybears var verksamma i en era av fysiska fullängdsalbum. Det har blivit en del skivor genom åren, så om du ska börja lyssna – sätt igång. 

Teddybears skivor i kronologisk ordning:

  • You Are Teddybears
  • I Can’t Believe It’s Teddybears STHLM
  • Rock n’ roll Highschool
  • Fresh
  • Soft Machine
  • Devil’s Music
  • Rock On

För att förhindra att någon äkta musiknörd kommer med pekpinnar, bör självklart nämnas att Patrik Arve startade sin musikaliska bana i det LEGENDARISKA bandet Girlsmen. De släppte en, självbetitlad, platta 1994 som man får leta i små butiker för begagnade LP-skivor för att hitta. Den finns absolut inte på Spotify.

Patrik Arve – en man med udda hobbies?

Förutom sin musikkarriär och liv med frun Nina-Marie, lyckas Patrik Arve hitta tid att hänge sig åt en något udda hobby. Eller, är den så udda egentligen? Bedöm själv. Discgolf är faktiskt en relativt etablerad sport i Sverige, och inom den har Patrik Arve gjort sig ett namn. Han har till och med skrivit Sveriges första bok om discgolf. Tillsammans med David Stark släppte han boken Discgolf – 18 hål i mitt hjärta i juni 2022.

Det kan också anses vara allmänt känt att Arve har ett stort intresse för kläder i sportig stil, och särskilt olika typer av sneakers. Obekräftade källor ger vid hand att han, liksom många av sina artistkollegor, under nittiotalet lade ned en hel del pengar på specialbeställda plagg och skor från Japan och England. Huruvida han fortfarande använder dem som träningskläder när han spelar discgolf, vet nog bara Patrik Arve själv.

Patrik Arve och Irena Pozar

För bara några år sedan hade kombinationen Patrik Arve och Irena Pozar sannolikt höjt en del ögonbryn. En rufsig artist och en skarpt skrivande politisk krönikör? Men detta var innan Arve och Pozar klev fram som självsäkra och självklara parhästar i det klassiska svenska TV-programmet På spåret

Tillsammans har de deltagit i två säsonger, men nådde aldrig fram till resans mål: finalavsnittet. Om det kommer fler chanser får framtiden utröna. Den som vill gå tillbaka och se på Arve när han tävlar i På Spåret, kan till exempel välja ett av avsnitten från januari 2021, då Patrik Arve får se sig helt utskåpat. Inte som tävlande, märk väl. Han och Pozar vann omgången mot Hanna Dorsin och Emma Molin. Men som musiklegendar. Vid mikrofonen på scenen stod nämligen självaste Joakim Thåström. 

Allt du kan tänkas vilja veta om Patrik Arve

Ok. Så Patrik Arve har en fru, han bor i Bromma och han är en av Sveriges mest kända musikprofiler. Han har även ett brinnande intresse för discgolf och har tävlat i två säsonger av På spåret. Men mer då? 

Om du söker upp Patrik Arve på en informationssajt som merinfo kan du snart hitta ytterligare kunskaper. Han är till exempel född år 1965. Han äger ett antal fordon, i skrivande stund tre. Hans fullständiga namn är Knut Patrik Arve och han är engagerad i två företag.

Därtill är det vida känt att Patrik Arve är vegan. Mindre känt är kanske att han faktiskt även lanserar egna matprodukter under namnet “Skärpning på alla plan”. Hans veganska korv har rönt uppmärksamhet i media, och när klädkedjan Grandpa skulle bygga en egen food truck var Arves korv en del av menyn. Smaklig måltid!

Relaterade inlägg