Simon Strömstedt – låtskrivare och musiker med många talanger

by lyrik
SONG1

Simon Strömstedt är en låtskrivare som bland annat skrivit musik till Måns Zelmerlöw och Otto Knows. Han har även debuterat som musiker med en egen EP, som gavs ut 2018. Simon Strömstedt är son till Niklas Strömstedt, en av våra mest folkkära sångare, och Efva Attling, som de flesta känner till som smyckesdesigner. Simon Strömstedt är bror till Adam Strömstedt. 

Snabba fakta om Simon Strömstedt

Vem är Simon Strömstedt? Simon Strömstedt är en svensk låtskrivare och musiker 
Hur gammal är Simon Strömstedt?Simon Strömstedt är född 1991. Hans ålder är alltså 31 år. 
Vad heter Simon Strömstedts syster? Simon Strömstedt har en halvsyster som heter Maja Strömstedt. Hennes mamma är Agneta sjödin. 
Har Simon Strömstedt några andranamnJa, Simon Strömstedts hela namn är Simon Karl August Strömstedt

Simon Strömstedt har skrivit låtar till flera stora artister

Både Adam Strömstedt och Simon Strömstedt har ärvt sin pappas musikaliska talang. Adam Strömstedt sysslar mer med egen klubbmusik, medan Simon Strömstedt främst skriver låtar för andra och gör egen musik under namnet Simon August. Han har bland annat skrivit låten Fire in the rain som Måns Zelmerlöw uppträdde med på Eurovision song contest 2016. Andra låtar Simon Strömstedt ligger bakom är: 

  • Back Where I Belong för Otto Knows feat. Avicii
  • New Day för Take That
  • Parachute för Otto Knows
  • Lucky stars för Take That
  • Arigato för Julie Bergan

Simon Strömstedt har även skrivit låten If it wasn’t for you till Alesso och Shots & Squats till Vigiland ft. Tham Sway.  Ärligt talat skulle man kunna tro att Simon Strömstedt har minst 39 strängar på sin lyra, för tittar man på hans Instagramkonto simonsonemanshow ser man att han också har öga för både inredning och kläder. I ett reportage för Residence magazine berättar Simon Strömstedt om sin passion för inredning och visar hur han inrett sin lägenhet inspirerad av avskalad japansk estetik. 

Kanske kommer Simon Strömstedts känsla för det estetiska från mamma Efva Attling?

Att vara barn till en känd formgivare som Efva Attling gör förstås att konst och kreativitet tidigt blir en del av vardagen. Enligt reportaget i Residence magazine säger Simon Attling Strömstedt att han varit kreativ och tyckt om att uttrycka sin kreativitet hela livet. Han tyckte om mode och sydde om second handplagg när han gick i sexan. Idag ägnar han sig åt både skulptering i lera och att rita möbler. 

Efva Attling ägnade sig faktiskt åt musik, och åt modellande, innan hon blev känd formgivare. Hon var på 80-talet med i popbandet X-models och det var genom det hon fick sitt stora genombrott. Kanske ska vi inte bli förvånade om Simon Strömstedt går i sin mammas fotspår och låter formgivningen ta allt större plats. 

Simon Strömstedt är Eva Dahlgrens bonusson

Under senare delen av 80-talet och tidiga 90-talet var Niklas Strömstedt och Efva Attling ett av Sveriges mest omtalade kändispar. Äktenskapet slutade i skilsmässa 1995 efter att Efva Attling blivit kär i Eva Dahlgren, en av våra mest kända sångerskor. Låtar av Eva Dahlgren som de allra flesta känner igen är bland annat: 

  • Vem vänder vindarna
  • Ängeln i rummet
  • Lev så
  • Jag klär av mig naken

Det väckte stor uppståndelse i media när paret Strömstedt-Attling gick skilda vägar och Efva & Eva istället blev närmast ett begrepp för allmänheten. För Simon Strömstedt och storebror Adam Strömstedt måste det såklart också ha inneburit en stor förändring att hans föräldrar inte längre levde ihop och istället träffade nya partners. Även Niklas Strömstedt inledde ett nytt förhållande och är idag gift med Jenny Strömstedt. Niklas och Jenny Strömstedt har programmet Tillsammans med Strömstedts där bland annat Camilla Läckberg varit gäst och pratat om sin relation med Simon Sköld.

Relaterade inlägg