Tehuset Java – din personliga tebutik

by lyrik
tea

Te är en av världens mest populära drycker. Till skillnad från alkoholhaltiga drycker och många läskedrycker, dricks te i princip överallt i världen. Det finns många olika sorters teer, och blandningarna och smakerna blir bara fler och fler. Ett bra ställe att besöka för att få lite vägledning är Tehuset Java.

Snabbfakta om Tehuset Java

VadSpecialbutik inom te och kaffe
NärFörsta butiken grundades 1932 i Lund
VemGrundare var John Arnerius
VarI Lund men även i tre filialer i Stockholm samt en säsongsbutik i Marstrand

Historien om Tehuset Java i Lund

Tehuset Java grundades redan 1932 i Lund i Skåne. Tehuset Java, Lund blev Lunds 14:e kaffehus och under lång tid var kaffet naturligtvis av stor betydelse för affärerna. Affären startades i en liten lokal på Västra Mårtenstorget 8 i centrala Lund. Grundare var John Arnerius.

Än i dag köper många kaffe hos Tehuset Java, men fler och fler kommer också hit för deras många olika sorters te. Under en tid fanns flera filialer i Lund, bland annat på Klostergatan och i saluhallen. Dagens kund är, precis som från starten, en medveten och kvalitetsälskande person. År 2019 vann butiken i Lund priset som årets butik i Lund City awards, vilket de givetvis är oerhört stolta över.

Tehuset Java, Odengatan, Stockholm

Efter mer än sjuttiofem år öppnades Tehuset Javas första butik utanför Lund. Den kom att hamna på Lidingö precis utanför centrala Stockholm. Men snart spred sig ryktet om Tehuset Javas produkter in till centrala Stockholm. För att möta efterfrågan öppnades en ny butik, Tehuset Java på Odengatan. 

Butiken är centralt placerad i korsningen Roslagsgatan/Odengatan. Butiken inryms i en lokal med originaldetaljer från 50-talet och en imponerande takhöjd på fem meter. Till butiken på Odengatan i Vasastaden kommer du lätt genom att ta tunnelbanans gröna linje till Odenplan, eller varför inte nyttja den nya pendeltågsstationen som också ligger under Odenplan?

Tehuset Javas öppettider för butiken i Vasastaden är alla vardagar från klockan 10 till 18:30. Lördagar klockan 10 till 17. Även på söndagen kan du köpa te här, då mellan klockan 12 och 16.

Tehuset Java, Humlegårdsgatan, Stockholm

Redan 2013 var det dags för ytterligare ett tillskott i familjen av tebutiker. Den nya butiken blev Tehuset Java på Humlegårdsgatan. Med ett fantastiskt läge invid vackra Humlegårdsparken förser den Östermalmsborna med högkvalitativa produkter inom te och kaffe. Även om området Östermalm i första hand förknippas med dyra och fashionabla bostäder från förra sekelskiftet är området runt Humlegården gemytligt och livligt. Alldeles i närheten ligger en annan av Stockholms kulinariska höjdpunkter, Östermalms saluhall. 

Butiken på Humlegårdsgatan når du lätt genom att ta tunnelbanans röda linje och stiga av vid hållplatsen Östermalmstorg. Vill du handla i Tehuset Javas butik på Humlegårdsgatan, är det öppettider mellan klockan 10 och 18 på vardagar samt mellan klockan 10 och 16 på lördagar som gäller.

Här har Tehuset Java sina olika butiker

  • Västra Mårtensgatan, Lund
  • Lidingö, Stockholm
  • Odengatan, Stockholm
  • Humlegårdsgatan, Stockholm
  • Marstrand (i skärgården, norr om Göteborg, säsongsöppen)

Tekalender och andra specialprodukter från Tehuset Java

Hos Tehuset Java kan du köpa mycket mer än bara te och kaffe. Tehuset Java säljer bland annat muggar och koppar, presenter som visat sig vara mycket populära. Du kan köpa både koppar för kaffe och tekoppar. 

Bland presentartiklarna hittar du även Tehuset Javas julkalender, eller tekalendern som de själva kallar den. Här kan du i tjugofyra spännande luckor, hitta lika många olika tepåsar, som dessutom är komposterbara. 

Driver du eget företag inom café, restaurang eller hotell, så kan tehuset Java hjälpa dig att skräddarsy ditt alldeles eget unika koncept. Tehuset Java har hjälpt många kunder att lyfta sitt te och kaffe till nya höjder. 

Utöver detta erbjuder de en spännande teutbildning, där du kan fördjupa dina kunskaper om denna omåttligt populära dryck. Känner du för att prova Tehuset Javas produkter innan köp, så kan du besöka Alice och Kattens tesalong, som serverar deras produkter.

Relaterade inlägg